Jaaroverzicht 2013

2013Het jaar loopt weer ten einde, dus tijd voor een terugblik!

voorjaar
Begin dit jaar schreef ik een week in Ierland. In een groot landhuis met de naam Letterdyfe, in de mooie streek Connemara, schreef ik in alle rust een aantal verhalen.

bundels
bundels
Op 30 maart werd de bundel Hemels Genot gepresenteerd. Uit alle inzendingen voor de wedstrijd zijn door een jury met o.a. Lulu Wang 50 verhalen geselecteerd, waaronder mijn verhaal Genieten. De feestelijke boekpresentatie in Harderwijk maakt de bundel extra bijzonder.

In juni verscheen ook mijn verhaal Professioneel Geregeld in een bundel. Monument Of Life verzamelde voor deze bundel verhalen van verschillende wedstrijden. De mijne werd derde bij de thema-wedstrijd Passies.

nieuwe ideeën
Ook dit jaar vond ik weer twee bijzonder geslaagde schrijfworkshops. Op eerste pinksterdag was dat Schrijven a la Annie MG Schmidt. En in augustus deed ik bij Zinexprez een schrijfwandeling.

krantenTijdens de zomer besloot ik een e-mail nieuwsbrief te starten. Veel mensen volgen mij via Facebook of Twitter, maar voor degene die dat niet hebben, of gewoon niet alles kunnen bijhouden, vat ik voortaan al mijn schrijfactiviteiten samen in een mail die ik eens in de twee maanden verstuur.

wedstrijdverhalen
De extra tijd die ik in de zomer overhou, heb ik besteed aan het schrijven van wedstrijdverhalen. Dat leverde een paar mooie resultaten op. Mijn verhalen voor Tales of the Unexpected en Azra haalden de longlist, maar niet de shortlist van verhalen die gepubliceerd werden.

Mijn verhaal De Eerste Keer Dat Ik 30 Werd voor de wedstrijd van Monument Of Life haalde zelfs de eerste plaats! Deze zal in de volgende bundel van Monument Of Life worden opgenomen, later in 2014.
Mijn verhaal De Zonnige Kant werd samen met 45 anderen geselecteerd voor de bundel Nazomer van Jaylen.
Mijn verhaal De Wraak van het Universum verschijnt binnenkort in de bundel van Calami.

oude-boekennajaar
In het najaar volgde ik een korte cursus Columns Schrijven. Dat leverde een aantal columns op, te lezen op Schrijverspunt en hier op mijn website.

Ik sloot het jaar af met een schrijfmaand. In het kader van NaNoWriMo schreef ik in November 50.000 woorden aan een nieuw boek Het Boekenhoekje. Het leverde een mooie basis op, waar in 2014 verder aan gesleuteld kan worden.