Over Inge

Ik ben Inge, schrijver van korte verhalen, jeugdboeken, kinderverhalen en een programmeerlesmethode.


Inge

Ik ben in 1982 geboren in Voorburg. In Delft studeerde ik Wiskunde & Informatica, waarna ik aan de slag ging als software-ontwikkelaar. Het schrijven is een uit de hand gelopen hobby.


Cursussen

Na als kind veel verhaaltjes en gedichtjes te hebben geschreven, is het schrijven er een tijdje bij ingeschoten. Totdat ik in de zomer van 2007 een weekje Creatief Schrijven heb gedaan, midden in de Spaanse Pyreneeën. Daar heb ik het plezier in schrijven weer herondekt.

Daarna ben ik meteen een cursus Creatief Schrijven gaan volgen en er volgden er nog veel meer:


Schrijftijd

Verder ging ik op verschillende schrijfvakanties, -weken, -weekenden en -retraites:


Verhalenwedstrijden

Verhalen schrijf ik meestal naar aanleiding van wedstrijden rond een thema. Het mooiste vind ik wedstrijden waarbij publicatie in een bundel te winnen is.

Ondertussen deel ik op www.120w.nl regelmatig een super-kort verhaal van precies 120 woorden en op Sweek verhalen van 250 woorden rond het maandelijkse themawoord.


Publicaties

In 2012 publiceerde ik in eigen beheer Het Verloren Volk, een avonturenboek voor 10+.

In verschillende bundels publiceerde ik inmiddels 30 korte verhalen, meestal naar aanleiding van een schrijfwedstrijd.

In mei 2020 verschijnt mijn verhaal Antirobot als Vlaams Filmpje.


Programmeerles

Zoals ik al schreef ben ik ‘in het echt’ programmeur. Mijn voorliefde voor zowel programmeren als schrijven komt mooi samen in Code-S. Een lesmethode voor groep 5 t/m 8 van het basisonderwijs, waar ik met Uitgeverij Delubas aan werk. Ik denk mee over de lesstof en schrijf het verhaal dat de rode draad vormt in de lesmethode: de robotjes Bit en Botje die de wereld ontdekken.


1 Comment

  1. moon
    24 juli 2012 @ 07:47

    Goed! Inge!

    Reply

Leave a Reply