Schrijfwandeling

Gisteren heb ik met Corrie Gramser van Zinexprez een schrijfwandeling gemaakt. In Hilversum, op het kantoor van Zinexprez verzamelden we voor deze wandeling met de naam Van Buiten Naar Binnen. Door de vakantietijd waren er dit keer maar twee aanmeldingen, maar dat maakte niks uit. Met zijn drieën gingen we op pad, de Hilversumse heide op, waar de paarse heideplantjes volop in bloei staan.

Ik zal niet te veel verklappen over de schrijfopdrachten, maar we werden uitgedaagd om op een heel andere manier naar alles om ons heen te kijken. Tijdens het wandelen maakten we aantekeningen in onze Van Buiten Naar Binnen opschrijfboekjes. Op een bankje met uitzicht op de heide schreven we alvast wat.

Terug in de Zinexprez schrijfkamer was het tijd om onze schrijfsels aan elkaar voor te lezen. Ook deden we daar nog een korte opdracht met voorwerpen die we onderweg hadden meegenomen.

 

Een leuke manier om eens ergens anders inspiratie te zoeken. Zinexprez ligt perfect, vlak naast het bos en de heide. Corrie reikt leuke opdrachten aan en creëert een relaxte sfeer voor het voorlezen van de geschreven teksten.

Deze schrijfwandelingen zijn op het moment zelfs gratis, al zijn ze wat mij betreft zeker geld waard.