Schrijfnacht

Middenin dit paasweekend meldde ik me om 9 uur ’s avonds bij Me We in Rotterdam voor een schrijfnacht. Silvana heette 12 schrijvers welkom met een tafel vol hapjes, chips en m&m’s. De helft van deze schrijvers was hier, net als ik, voor de eerste keer. De andere helft is er (bijna) elke keer bij.

 

Zo ongeveer een keer per maand organiseert The Writer’s Guide to the galaxy hier The Night Shift. Van 21:00 tot 03:00 uur wordt er druk geschreven aan eigen werk. Voor sommigen is dat een boek of een verhaal, voor anderen een recensie of een stuk voor werk of studie.

nightshift2

Twaalf laptops werden opengeklapt, Silvana legde de spelregels uit en we gingen aan de slag. De wekker werd gezet voor precies één uur. Tijdens dat uur is het stil, zodat iedereen geconcentreerd kan werken. Na het uur begint het muziekje te spelen en houden we een kwartier pauze. Even kletsen, wat drinken, bespreken hoe het schrijven gaat. Dan start er weer een stil uur.

 

nightshift1Het klinkt streng, maar het werkt uitstekend. Tijdens deze nacht ben ik aan een nieuw verhaal begonnen en heb ik meteen ruim 5000 woorden geschreven. Voor herhaling vatbaar dus, en zeker aan te raden voor andere nachtschrijvers.

 

 

(foto’s van Silvana)