Over Inge

Op deze site zal ik columns, blogs, verhalen en af en toe een versje delen.

Daarnaast zal ik hier het laatste nieuws delen rond mijn jeugdboek Het Verloren Volk.

Alle reacties zijn welkom!

 

Inge

 

Ik ben in 1982 geboren in Voorburg. In Delft studeerde ik Wiskunde & Informatica, waarna ik aan de slag ging als Java & Android software-ontwikkelaar. Het schrijven is een uit de hand gelopen hobby.
 
Na als kind veel verhaaltjes en gedichtjes te hebben geschreven, is het schrijven er een tijdje bij ingeschoten. Totdat ik in de zomer van 2007 een weekje Creatief Schrijven heb gedaan, midden in de Spaanse Pyreneeën, bij La Colina, docente Willemijn van Benthem. Daar heb ik het plezier in schrijven weer herondekt.
 
Daarna ben ik meteen een cursus Creatief Schrijven gaan volgen bij de VAK Delft, docente Margriet van Bebber. Later volgden daar ook een cursus Trendgedichten en een schrijfweekend op Walcheren.
 
Bij het Koorenhuis in Den Haag heb ik Korte Verhalen (docent Krijn Peter Hesselink) en Creatief Schrijven 2 (docente Dé Hogeweg) gedaan. Later volgde ik bij Dé verschillende cursussen Korte Verhalen, Columns, Schrijftraining.
 
In februari 2012 ben ik een week in de TalenTuin bij Miriam Jansen geweest om te werken aan mijn manuscript voor mijn tweede jeugdboek.
 
Henk Weltevreden en Willy Hilverda namen mij mee naar Letterdyfe House in Ierland, om daar een week lekker te schrijven in maart 2013.
 
In mei 2014 ging ik op schrijf5daagse in Frankrijk met Suzanne Wouda en Inge de Bie van Letterstroom.
 
Ik blijf steeds cursussen en workshops volgen in creatief schrijven, korte verhalen, columns, zelfs een keer theaterdialogen.
 
Verhalen schrijf ik meestal naar aanleiding van wedstrijden rond een thema. Het mooiste vind ik wedstrijden waarbij publicatie in een bundel te winnen is.
 
Verder doe ik al een paar jaar mee aan NaNoWriMo. In de maand November een boek van 50.000 woorden schrijven. Mijn jeugdboek Het Verloren Volk is het resultaat van NaNoWriMo in 2009. Mijn NaNoWriMo profiel is hier te vinden.
 
Ondertussen deel ik op www.120w.nl regelmatig een super-kort verhaal van precies 120 woorden.
 
Veel leesplezier!
 
 

1 Comment

  1. moon
    24 juli 2012 @ 07:47

    Goed! Inge!

    Reply

Leave a Reply